Vårt arbetssätt i praktiken

När vi jobbar leder vi gruppen genom en process. Optimalt är en grupp på 10-15 personer. Vi jobbar gärna och helst utomhus då mycket av vårt material kräver det men kan också anpassa en del övningar till inomhusmiljö. Vi börjar med några isbrytare där vi värmer upp och alla får känna på vad dagen har att erbjuda. Vi som ledare får en överblick över gruppen och individerna i den och kan lättare avgöra hur resten av övningarna kan anpassas efter gruppen. Därefter går vi vidare med större övningar, för att sedan avrunda med någon mindre utmaning. Efter varje övning reflekterar vi tillsammans i gruppen. Det är också i reflektionerna vi eventuellt drar paralleller till yrkeslivet. Finns behovet för vi kontinuerligt anteckningar kring gruppens process, som sedan sammanställs och lämnas till beställaren.

När processen är slut gör vi en sammanfattning och vill gärna att deltagarna fyller i en utvärdering så att vi i vårt arbete kan utveckla och förbättra oss. Utvärderingarna är anonyma och vill gruppen ta del av vår sammanställning, går det bra.

Vi leder och jobbar i en anda av optimism och betonar det positiva som sker i gruppens process både under genomförandet av övningarna och under reflektion.

20140905_141734_resized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *